A vélemények határozottan pozitívak lettek, mind külalakra, mind ízre tesztelve a tortácskámat. Örülünk, hogy ízlett s még várunk máskor is nagy szeretettel, Enikő :)
Palacsintatorta másképp, tepertőkrémmel és juhtúróval
Hozzávalók
1 tojás, liszt, tej, víz, só a palacsintához
Tepertőkrém, juhtúró, magyaros fűszerkeverék és tejföl a töltelékhez
Elkészítés
A hozzávalókból normál palacsintaalapot keverek, nagyjából 12-14 palacsintára valót. A juhtúrót vékony szeletekre vágom és megszórom egy kis magyarossal.
Az első kisült palacsintát tálra teszem és amíg a második sül, addig megpakolom juhtúrószeletekkel. A második kész palacsintát erre borítom, majd megkenem tepertőkrémmel. A többi palacsintát ugyanígy rétegezem egymásra, egyszer túróval, egyszer tepertőkrémmel megkenve. A legfelső palacsintára az alatta lévőtől függetlenül tepertőkrémet kenek, jó bőven, az sem baj, ha a megolvadt tepertőkrém lefolyik a torta oldalán. A közepére egy kiskanálnyi tejföl kerül, ezzel aztán lehet bűvészkedni, hogy minél szebb legyen – én egy fogpiszkálóval vonalakat húztam bele, hogy megkeveredjen a tepertőkrémmel. Azon melegében jó asztalra rakni, olyankor még az illata is csábítóbb:) Ha mégsem tudjuk rögtön összeállítás után tálalni, nem árt meg neki, ha pár percre forró sütőbe toljuk asztalra adás előtt.
Egy bőven megrakott, 14 palacsintás torta öt embernek elég - elvileg, de mi ezt hárman is elpusztítottuk :)
Egy bőven megrakott, 14 palacsintás torta öt embernek elég - elvileg, de mi ezt hárman is elpusztítottuk :)
Ami most sajnos nem volt idehaza, de nagyon jól menne hozzá, az egy kis adag friss fűszer (kapor, petrezselyem és egy kis snidling) és egy pár szem koktélparadicsom.
Egészben... |
...és megvágva |
(sajnos a képek csak ilyen házi gyártmányúak, de azért remélem, a lényeg kivehető lesz rajtuk :) )
Élőben is ilyen izgalmasan nézett ki. Gratula Csilla ehhez a bejegyzéshez is! Most már én is vadászom a tepertőt az üzletben, tehát: Kérek még ilyen palacsinta tortát!Enikő
VálaszTörlés