2011. november 11., péntek

Palacsintatorta másképp, tepertőkrémmel és juhtúróval

Kedves barátnénkat vártuk ma egy kellemes beszélgetésre s persze nem úszta meg vacsora nélkül - így utólag azt hiszem, nem bánta meg :) Valami olyasmit terveztem, ami hamar elkészül, laktató és persze jól is néz ki, ezért a palacsinta lett az alap - csak nem egyenként töltve, hanem szépen tortába pakolva.



A vélemények határozottan pozitívak lettek, mind külalakra, mind ízre tesztelve a tortácskámat. Örülünk, hogy ízlett s még várunk máskor is nagy szeretettel, Enikő :)

Palacsintatorta másképp, tepertőkrémmel és juhtúróval

Hozzávalók
            1 tojás, liszt, tej, víz, só a palacsintához
            Tepertőkrém, juhtúró, magyaros fűszerkeverék és tejföl a töltelékhez
Elkészítés
            A hozzávalókból normál palacsintaalapot keverek, nagyjából 12-14 palacsintára valót. A juhtúrót vékony szeletekre vágom és megszórom egy kis magyarossal.
            Az első kisült palacsintát tálra teszem és amíg a második sül, addig megpakolom juhtúrószeletekkel. A második kész palacsintát erre borítom, majd megkenem tepertőkrémmel. A többi palacsintát ugyanígy rétegezem egymásra, egyszer túróval, egyszer tepertőkrémmel megkenve. A legfelső palacsintára az alatta lévőtől függetlenül tepertőkrémet kenek, jó bőven, az sem baj, ha a megolvadt tepertőkrém lefolyik a torta oldalán. A közepére egy kiskanálnyi tejföl kerül, ezzel aztán lehet bűvészkedni, hogy minél szebb legyen – én egy fogpiszkálóval vonalakat húztam bele, hogy megkeveredjen a tepertőkrémmel. Azon melegében jó asztalra rakni, olyankor még az illata is csábítóbb:) Ha mégsem tudjuk rögtön összeállítás után tálalni, nem árt meg neki, ha pár percre forró sütőbe toljuk asztalra adás előtt.
            Egy bőven megrakott, 14 palacsintás torta öt embernek elég - elvileg, de mi ezt hárman is elpusztítottuk :) 
            Ami most sajnos nem volt idehaza, de nagyon jól menne hozzá, az egy kis adag friss fűszer (kapor, petrezselyem és egy kis snidling) és egy pár szem koktélparadicsom. 

Egészben...
Elkészítési idő: 45 perc

...és megvágva
(sajnos a képek csak ilyen házi gyártmányúak, de azért remélem, a lényeg kivehető lesz rajtuk :) )


1 megjegyzés:

  1. Élőben is ilyen izgalmasan nézett ki. Gratula Csilla ehhez a bejegyzéshez is! Most már én is vadászom a tepertőt az üzletben, tehát: Kérek még ilyen palacsinta tortát!Enikő

    VálaszTörlés