2014. február 2., vasárnap

Kettecskén

Nem azt mondom, semmi bajunk Ernővel, de azért most tényleg igaz volt a mondás, hogy kétszer örül a gazda a vendégnek: mikor jön, meg mikor megy. Ez talán leginkább a lakásocskánk méretbeli hiányosságaira vezethető vissza, mer' fasza, fasza, hogy itt a' Ernő, meg hogy társaság van, meg hogy (jófajta) ellátmány fejében kapunk estére sört, de azért huzamosabb ideig együtt élni három embernek egy 28-as garzonban, hááát... nem a legkényelmesebb.




Na de E. lassan csak összepakolt és hazament, mi pedig csekély két hétre fellélegezhetünk - mert aztán jön vissza plusz egy hétre.
De azért nem ment olyan könnyen a magányosodás, mert szombat délelőtt - amikor még aludtunk, lévén, hogy E. és az őt búcsúztató pizzaimádó banda valamikor hajnali három környékén ment el, s utána azért egy minimális szinten össze is kellett pakolni - felhívott Sógor, hogy átalakulnánk-e egy kis időre gyermekmegőrzővé. Nyilván, meg örömmel, meg nagy vigyorral, hogy láthatjuk a Férjcsalád első számú unokahúgát, de azért erősen törölgettem még a csipát a szememből, mikor befutott a Gyermek. De legalább aktív tapasztalatokat szereztem arról, hogy hogy lehet kávét inni, miközben egy majdnem-egyéves a hajadba csimpaszkodik és kedvesen püföl egy plüsstigrissel.
De aztán Unokahúg nr. egyet hazavitték, mi elpilledve filmeztünk egyet, aztán a vacsora már csak két éhes személyre készült, úgyhogy előhalászhattam egy adag csirkecombot.
Nem valami nagy dobás, nem is túl drága, de olyan... pont jó. Főleg, hogy Férj mosogatás közben azt mondta, mikor megérkeztem mellé a fagyott combokkal, hogy elég lett volna egy rántotta is :)

Fokhagymás csirkecomb krumplipürével

Szükséges: fejenként két csirkecomb, két adagnyi krumplipüré (lusta, fáradt embereknek porból; igen, mélységesen szégyellem magam...), egy nagyobb fej fokhagyma, , olívaolaj

A fokhagymát egy kevés olívaolajon megpirítom-párolom, utána megsózom, kinyomkodom, és teszek hozzá még egy löttyintésnyi olívaolajat.
A combokat lemosom, leszítatom és alaposan bedörzsölöm a fokhagymás trutyival. Egy jénai alját kikenem olajjal, belefektetem a combokat, elosztom rajtuk a maradék fokhagymát, és megszórom egy kicsi borssal. Lefedem alufóliával, majd beteszem a sütőbe és alágyújtok. Nagyjából 20 percet kell letakarva maradjanak, aztán szintén olyan 20 perc, amíg szép pirosra-ropogósra pirul a bőrük.
Közben kényelmesen meg lehet csinálni egy krumplipürét, még akkor  is, ha rendesen pityókából készül és nem porból. Porból  - az időt tekintve - nyolc adagot is el lehetne készíteni ennyi idő alatt :)
Ha minden kész, tányérra teszem - és mivel maradt egy kis pizzaszósz az előző esti hepajról, abból is csurgattam mellé egy kicsit.

Jó étvágyat ! :)



Elkészítési idő: 45 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése