Persze a napsütés azt is jelentette, hogy már nem esett jól halogatni a házból való kilépést, mint az elmúlt, borongós napokon. Úgyhogy ma lelkesen nekiindultam, és mindenféle vidámkékekkel meg türkizekkel visszavigyorogva a napra sétáltam egy jót. (Meg számlát fizettem, meg csomagot vettem ki a postáról, meg bevásároltam
(És igen, azt sem bánnám, ha holnapután meg azután is sütne a nap, mert akkor talán két hét alatt kinyílnának a tulipánkáim. Az lenne csak a tökéletes időzítés :) )
Na de most nem a következő hetekben esedékes terveimről lesz szó, hanem egy két héttel ezelőtti vacsoráról. Nem mintha sok köze lenne a fentiekhez, csak úgy. Mert finom volt :)
Májas rakott krumpli
Kell hozzá: 200-250 g máj, 5-6 közepes szem krumpli, 2 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, 6 ek magos mustár, 6 ek olívaolaj, bors, bazsalikom, majoránna, csombor, 1 dl vörösbor
A krumplit megpucolom, felkarikázom, és forró sós vízben 10-15 perc alatt előfőzöm. A májat lapos szeletekre vágom, és egy kis olajon körbepirítom. A hagymákat, fokhagymákat megpucolom, a hagymákat kerek szeletekre vágom. A mustárt, a bort és az olívaolajat összekeverem, és borssal, zöldfűszerekkel ízesítem.
Egy jénait kiolajozok, kirakom krumplival, rá hagymát, majd májat teszek, a közöket kitöltöm fokhagymával, majd ráöntöm a szósz kétharmadát és elegyengetem. Befedem hagymával, ráteszem a maradék krumplit, végül leöntöm a szósz maradékával és 25 perc alatt pirosra sütöm.
Azt hiszem, egy szombat este ettük, vörösbort ittunk hozzá a kedvenc pincészetünkből, és filmet néztünk mellé, vagyis néztünk volna, ha nem dumáljuk végig valami elvont témáról vitatkozva. Mert ez a legjobb: este nagyokat beszélgetünk, reggel pedig napsütésre ébredünk és hisszük, hogy egyre szebb és vidámabb napok jönnek :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése