2012. szeptember 13., csütörtök

Születésnap duplázva

Egyetlen Főkóstolómnak és kedves édesapjának egy napon van a születésnapja, és idén végre sikerült közösen lejutnunk Hozzájuk. Ajándéknak többek között egy nagy adag muffin érkezett.

Eperlekváros muffin

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk fahéj, 1 tk narancshéjreszelék, 2 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg vaníliás cukor, 1,6 dl olaj, 6 dl tejföl, 20 dkg eperlekvár, kakaó



A liszthez hozzákeverem a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a narancshéjreszeléket. A tojásokat felverem, hozzákeverem a cukrot, az olajat és a tejfölt. A két keveréket alaposan összedolgozom - ha szezonja lenne, vágnék bele egy pár szem epret is.
A sütőformákat kivajazom, majd mindegyikbe teszek két kiskanálnyi tésztát, majd egy kiskanálnyi eperlekvárt, végül befedem még egy-két kiskanálnyi tésztával, úgy, hogy nagyjából a forma háromnegyedéig legyen. A tetejét megszórom egy kis kakaóval és nagyjából 20 perc alatt megsütöm őket.

Elkészítési idő: 40 perc

Én most sütőpapírban sütöttem őket, de nem a legjobb papírt választottam, úgyhogy ügyesen belesültek a muffinkák. Ezentúl csak sütés után teszem őket papírba, legalábbis ebbe :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése