2012. szeptember 23., vasárnap

Születésnapi ajándék numero 2, egy pici késéssel

El sem hiszem: másodjára ünnepeljük együtt, egy lakásban az én egyetlen Főkóstolóm születésnapját. Tavaly Zolkóval sikerült meglepni a Kedvest, idén - még nekem is meglepetésként - Zsuzsikánk érkezett haza erre a hétvégére, és szerencsére sikerült felcsábítani egy vacsorára. Remélem, nem bánta meg - és még egyszer: boldog születésnapot, Bub!


Szilvával és camembert-el töltött göngyölt borjúszeletek tejfölös krumplipürével

Hozzávalók: fejenként 3 szelet borjúhús (legalább, mert többet is meg lehet enni belőle :) ), mindegyikhez egy szem szilva és egy kocka natúr camembert, só, bors, gyömbér, fahéj, pirospaprika, szódabikarbóna, zöldfűszerek, krumpli, tejföl, vaj, olívaolaj

Elkészítés:

A borjúszeleteket kicsit kipotyolom, bedörzsölöm egy csipet szódabikarbónával (hogy porhanyós legyen) és egy kis saját fűszerkeverékkel (pirospaprika, gyömbér, egy picike csipet fahéj és só). A szilvákat kimagozom, a közepükbe egy kocka camembert-t teszek. A hússzeleteket egy kis vajon gyorsan körbepirítom, kiszedem, kicsit hagyom hűlni, majd beletekerem a szilvaszemeket és fogpiszkálóval megtűzöm őket. Egy kis lisztet összekeverek egy kevés pirospaprikával és zöldfűszerrel, majd ebben a keverékben megforgatom a göngyölegeket. A maradék vajat felengedem egy kis olívaolajjal és ebben egy pár perc alatt mosolygóspirosra sütöm a husikat.
A krumplit megpucolom, felkockázom és főni teszem. Mikor jól megfőtt, leszűröm, villával összetöröm és egy kis tejföllel bekeverem, picit fűszerezem. Tányérra kanalazom, mellé rakom a göngyölegeket; friss paradicsommal díszítem.

Elkészítési idő: 2 óra



Nem, a krumpli nem volt ennyire fehér, bár tény, hogy fehérebb volt a kelleténél - kicsit több tejföl került bele, mint kellett volna. De akkor sem volt ennyire fehér - csak hát az a blicc...

ÁPDÉT: ide kattintva lehet meghallgatni a recipét ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése