Igaz, hogy lassan november lesz, és minden szentek várakoznak az éjszakára ma, de még mindig van egy nyári receptem, amit nem mutattam meg. És végül is mért ne lehetne kicsit nyaralni novemberben is?
Ez a recept még abból az időből való, amikor olyan nagyon halasak voltunk. Nem mintha azóta nem fogyott volna el egy pár ilyen halacska :) Amúgy a recept nem bonyolult, viszont olyan jól néz ki, hogy már csak ez is meghozza az ember kedvét egy kis nosztalgiához.
Füstölt makréla grillezve, rozmaringos rizzsel és friss salátával
Hozzávalók: 250 g füstölt makréla, 200 g rizs, paradicsom, uborka, hagyma, morzsolt rozmaring, só, balzsamecet
A makrélát kétujjnyi szeletekre vágom, enyhén sózom, és olívaolajjal megkent forró grillen minden oldalát átsütögetem. A rizst egy kevés morzsolt rozmaringgal és sóval felteszem főni. A saláta hozzávalóit összevágom, meglocsolom balzsamecettel és sózom, majd a többi ételféle elkészültéig a hűtőbe teszem összeérni.
Ugye, hogy nem is volt bonyolult? :)
UPDATE: idekatt, ha hallgatnád :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése