Nem tudom már, honnan kattant be a rizseshús ötlete, csak azt tudom, hogy megint variáltam rajta egyet. Már csak azért is, mert volt még egy kis maradék párizsim és paradicsomszószom, amit gyorsan fel kellett használni :)
Palacsintába töltött rizseshús paradicsomszósszal
Hozzávalók: 200 g rizs, 200 g párizsi, 100 g paradicsomszósz, 10 palacsinta, só, bors, fokhagyma-granulátum, tejföl vagy joghurt
A párizsit lereszelem, majd a wokban egy kevés olajon gyorsan átpirítom, végül hozzáadom a paradicsomszószt, a rizst, felöntöm egy kevés vízzel és fűszerezem. Időnként megkavarom, ha kell, még utántöltöm egy kevés vízzel, és főni hagyom, amíg a rizs egészen meg nem puhul. Közben gyorsan kisütöm a palacsintákat.
A kész rizses-valamit a palacsintákba töltöm, a palacsintákat kiolajozott jénaiba teszem, a tetejüket megkenem joghurttal és 15 percre a sütőbe tolom.
Elkészítési idő: 1 óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése