2015. október 13., kedd

Emlékek

Valamikor réges-régen elkapott minket a hal-láz. Nyár volt, meg meleg, meg hasonló izék, de finomakat akartunk enni (mikor nem?), és amúgy is akciós volt a pisztráng a Kerfúrban :)



Jó na, igazából azért készült ez a fincsiség, mert a nyáron már két éve volt, hogy hivatalosan is Férj a Férj, és ezt valahogy meg kellett ünnepelni. Úgyhogy bevetettem minden kreativitásomat, és ünnepi vacsit pakoltam a szépen letisztított teraszasztalra.
Azt azért muszáj elmondjam, hogy milyen fura most ez a helyzet. Tudniillik ezt a posztot én szeptember végén írom, egy kajáról, amit júliusban ettünk, és ti majd október közepén fogjátok olvasni, vagyis most. Van ebben valami morbid időutazásos fíling :) És most, amikor írom, azon gondolkozom, hogy mikor fogom majd megírni azokat az élményeket (meg kajákat), amiket addig gyűjtünk-főzünk, amíg ezek a posztok várakoznak a kikerülésre :)
No de ez mind lényegtelen most, mert egy fincsi halacskás receptről kellene beszámolnom nektek. Csak reménykedjetek benne, hogy minden részlete eszembejut :)

Spenóttal töltött pisztráng túrós grillezett gombával

Hozzávalók: 2 konyhakész pisztráng, 300 g spenót, olaj, liszt, 6 szelet bacon, 400 g csiperkegomba, 200 g juhtúró,, citromlé

A pisztrángokat megmosom és leszítatom, majd sózom és meglocsolom citromlével. A spenótot megfőzöm és egy kevés rántással behabarom. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, vékonyan megkenem olívaolajjal, és három-három baconszeletet teszek rá. A pisztrángokat a baconszeletekre fektetem, megtöltöm a spenóttal, majd a baconszeleteket felhajtom a pisztrángok felső oldalára. Letakarom alufóliával, és 15 percre előmelegített sütőbe teszem, Ezután leveszem a fóliát, és újabb 20 percre visszateszem a halacskákat pirulni.
Közben a gombákat megpucolom, és grillsütőn kb 3 percig sütöm a belső oldalukat. Ezután megfordítom őket, a nagyobbak belsejét megtöltöm juhtúróval, és még kb 4 percet grillezem őket.


Mi tokaji furmintot ittunk hozzá, miközben örvendeztünk a gyűrűnek az ujjunkon :)

Elkészítési idő: 1 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése