2015. október 24., szombat

Gasztrotúra numero... sok

Valahogy az életemben megszaporodtak az esti munkák. Az esti munkákhoz viszont társaság is jár, a társaságnak pedig általában ennie is kell valamit. Kár, hogy emiatt én kimaradok alkalmanként az esti munkákból :P


Igaz mondjuk, hogy ez a kaja, amit most mindjárt megmutatok, pont nem az a sok időt elvevős fajta. Inkább az a gyorsan-összehajítok-valamit,-amíg-a-többi-dolgommal-végzek típusú. Azért mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána :)

Könnyű flekken montenegrói tepsis krumplival

Hozzávalók: 400 g sertéscomb, rozmaringőrlemény, bors, zsír, 5-6 közepes krumpli, 2 ek szezámmag, 3 ek kukoricadara, , rozmaringőrlemény, pirospaprika, olívaolaj, fokhagyma

A húst felszeletelem, sózom, borsozom, és bedörzsölöm egy kevés rozmaringporral, majd állni hagyom egy fél órát. Utána zsírral vékonyan kikent forró grillsütőn megsütöm mindkét oldalukat.
A krumplikat megpucolom, és feldarabolom. A kukoricadarát összekeverem a szezámmaggal, hozzáadok egy kevés sót és pirospaprikát. A krumplidarabokat tepsibe öntöm, meglocsolom egy kevés olívaolajjal és megszórom a kukoricás-szezámos keverékkel, kézzel jól összedolgozom, végül közéhajítok néhány cikk fokhagymát. Előmelegített sütőbe tolom összesen kb 45 percre, időnként átforgatom.


Ennyi az egész, egyszerű, de mégis nagyszerű. Amúgy a montenegrói krumpli ötlete Daniellától származik, innen. Köszönjük neki, mert nagyon fincsi :)

Elkészítési idő: 1 óra

ÁPDÉT: ide lehet kattintani hanganyagért :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése