2014. március 13., csütörtök

Legújabb ajánlatunk

Ha egyszerű, nagyszerű és gyors vacsorát szeretnénk, akkor ugye ott a gyorskaja. Nem a bolti, de nem ám! Újabb fogással jelentkezik az Itthon Gyorskajálda (nyitvatartás: minden nap, 0-24-ig, azoknak, akiket kopogtatás nélkül is...).



Házi töltött tortilla

Hozzávalók: 120 g liszt, 80 g kukoricaliszt, 4-5 közepes szem krumpli, 1 halkonzerv ízlés szerinti ízesítéssel, tejföl, savanyú uborka, ketchup vagy paradicsomszósz, , olaj

A tortilla-tésztához kimérem a liszteket, összekeverem, adok hozzá egy kiskanálnyi sót, és kevés langyos vízzel összegyúrom. Fóliába csavarva a hűtőben pihentetem.
A krumplikat megpucolom, felvágom, forró olajban kisütöm. A halkonzervet felnyitom, a szószát összekeverem egy kis tejföllel és ketchuppal vagy paradicsomszósszal. A savanyú uborkákat felkarikázom.
A tortilla-tésztát négyfelé osztom, vékony lappá nyújtom és forró olajban gyorsan kisütöm -  tényleg gyorsan, maximum egy perc jusson egy-egy oldalra, másképp könnyen megkeményszik. A kész lapot fóliára teszem, megkenem szósszal, teszek rá krumplit, majd halat, uborkát és végül még egy kevés krumplit, aztán összehajtom és becsomagolom.
Kécc :)

Ma ennél egyszerűbbet eszünk, kicsi sima melegszendvicset (olyat, mint a régi időkben, amikor még nem volt melegszendvicssütőnk... Nosztalgia, nosztalgia :) ) Holnap is mást eszünk, ennél bonyolultabbat meg érdekesebbet (vagykitudja...). És talán holnap visszakapunk pár embert, akiknek egy ideje hiába várjuk a kopogtatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése