2014. március 11., kedd

Medvevadászat

Most be kéne számoljak arról, hogy mi történik velünk, de nem szeretném elijeszteni a medvét. De azért kérlek, gondoljatok ránk. Mondjuk keresztbe tett ujjakkal, és mondjuk holnap tizenkettőkor :)Mivel még mindig a lemaradásaimat próbálom pótolni, újra egy régebbi receptet hoztam, fogyasszátok szeretettel :)

Puliszkán sült csirkemell

Szükséglista: 2 csirkemell, 1 fej hagyma, 6 fej fokhagyma, 1 bögrényi puliszkaliszt, olaj, mustár

A melleket kicsontoztam, lemostam és megtörölgettem, aztán bedörzsöltem sóval és borssal. A hagymát és a fokhagymát megpucoltam, a hagymát felkarikáztam. A mustárt összekevertem az olajjal és lobogó vízben megfőztem a puliszkát.
A kész puliszka felét tűzálló tálba öntöttem, rátettem a hagymakarikákat, majd ráöntöttem a puliszka másik felét is. A tetején két mélyedést készítettem és egy kanálnyi szószt tettem beléjük. A mellek belsejét is bekentem a mustáros szósszal és mindkettőbe belegöngyöltem 3-3 gerezd fokhagymát. Az így megtöltött melleket a mélyedésekbe ültettem és rájuk csorgattam a maradék szószt. Lefedtem alufóliával, 15 percig sütöttem, aztán levettem az alufóliát és nagyjából 20 perc alatt megpirítottam a tetejét.
Elkészítési idő: 20 perc + a sütés

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Még mindig vadászlesen vagyok, de már láttam a medvét :) És ha minden jól megy, jövő héten puskavégre is kapom :)

      Törlés