2014. április 15., kedd

Az a baj az áprilissal,

hogy hiába tudja az ember fia-lánya elméletben, hogy tavasz van, a gyakorlat mégis rácáfol erre. És bár virulnak gyönyörűszép tulipánok a teraszon, meg nőnek fokhagymák (!) a balkonládában, azért mégis tisztára februárban érzem magam. Napsütés nincs, meleg sincs, bár már hideg sincs, szóval olyan semmije sincs idő van. 


A semmilyen idő azonban nem csak azért baj, mert így nincs indíttatásunk kimenni sétálni, és már csak vagy három hétre elegendő a maradék Kolozsváros-képem, hanem azért is, mert könnyebben lustulunk, pedig most kezdene csak igazán beindulni az élet. Egyre több mindent kellene csinálni, egyre többfele kéne menni, de kinézek az ablakon, és leginkább ahhoz lenne kedvem, hogy bebújjak az ágyba egy jó könyvvel, és ne haragudjak magamra, ha véletlenül elszunnyadok. Ehelyett viszont ülök a gép előtt, akkor is, ha dolgozom, és akkor is, ha lazítani akarok, mert bár vár egy jó könyv az éjjeliszekrényen, félek, tényleg elaludnék, amint a kezembe veszem.
Viszont. A gép előtt ülve előkerülhetnek elfeledett fincsiségek, amikről azt hittem, hogy már rég fent vannak a blogon, aztán kiderült róluk, hogy mégsem.
Azt azért elöljáróban elmondanám, hogy ez nem igazi paprikás, tehát ha a nagymama főztjét akarjátok feleleveníteni, ne ezt főzzétek. Viszont még mindig a paprikáshoz áll a legközelebb, és hülye név lenne a "csirkekockák paprikáshoz hasonló tejfölös szószban elkészítve".

Csirkepaprikás puliszkával (á la nincs kedvem nagy vacsit főzni, de szívesen ennék valami finomat)

Hozzávalók: két csirkemell, olívaolaj, liszt, tejföl, ketchup, , bors, édes paprika, oregano, bazsalikom, majoránna, tárkony; egy bögre kukoricaliszt

A puliszkalisztből lobogó sós vízben gyorsan puliszkát főzök, majd ha kellőképpen kirotyogta magát, tepsibe simítom és hűlni-dermedni hagyom.
A csirkemelleket megtakarítom, majd hüvelykujj-begynyi darabokra kockázom. Pár csepp olívaolajon körbepirítom, majd nyakonöntöm 3-4 kanál tejföllel és gyakran kevergetve főni hagyom pár percet. Ezután fűszerezem, majd egy kis lisztet hintve rá besűrítem. Gyakran kóstolgatva fűszerezem - a kóstolgatást persze csak a szószra értem, ne csipegessétek el a csirkemell-darabkákat idő előtt :)
A formálhatóvá hűlt puliszkából kistányérnyi köröket vágok ki, tányérra teszem, majd a tetejére halmozom az illatozó paprikást. A legtetejére szárított-aprított bazsalikomot szórtam, de ha van otthon friss és szép rozmaringotok, inkább azt tegyétek rá ;)


Elkészítési idő: nagyon kényelmesen is csak 40 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése