2014. április 1., kedd

Mert néha nincs jobb az egyszerűnél...

...pláne, ha a bonyolulthoz még mindig túlzottan fáj a kezed.



A fentiek ellenére ezt a fincsiséget nem most ettük, ez is régebbi vacsora. (De a mai sem lesz valami túlbonyolított cucc. Viszont már nem nagyon bírom ki, hogy ne csináljak semmit a konyhában, úgyhogy ma megint kísérletezek.)
Az a recept, amit most hoztam, egy már megszokott kombinációra épül, de ez olyan verzió, amit legnagyobb megdöbbenésemre még nem tettem fel a blogra. Amúgy ijesztő és felemelő egyben, hogy néha már utána kell keressek, hogy van-e fent a tervezetthez hasonló recept, mert nem emlékszem rá... 
Szóval semmi túlbonyolítás, hal és spenót - nem tudom miért, nálunk a spenót-tükörtojás páros nem annyira kézenfekvő, mint a halas... És ami miatt meglepődtem, hogy még nem mutattam nektek, az az, hogy ez a legalapabb recept, amit ez a kombináció adhat. Én meg mutogattam itt mindenféle bonyolult variációkat...

Spenót pangasiusfilével

Hozzávalók kettő darab emberre: ~500 g fagyasztott spenót, 400 g pangasiusfilé, egy fejnyi fokhagyma, liszt, pirospaprika, , olaj, tejföl.
A spenótot egy picit kiolajozott serpenyőbe teszem, hagyom felengedni. A fokhagymát felaprítom, és sóval összenyomom. A halfiléket nagyjából egyforma darabokra vágom. A liszthez paprikát keverek 2:1 arányban - ennyi halfiléhez kb 2 púpozott kanál liszt és egy kanál paprikaőrlemény szükséges. A fortyogó spenóthoz keverem a fokhagymát, és szükség esetén egy kanálnyi tejföllel finomítom. A haldarabokat alaposan a paprikás lisztbe forgatom, és forró olajon pár perc alatt kisütöm. Ennyi :)


Elkészítési ideje nagyjából 20 perc, de ha nagyobb konyhánk lenne és nem kéne ide-oda pakoljak főzés közben, akkor még a negyed órába is beleférnék vele. De persze ez csak akkor igaz, ha fagyasztott spenótot készítek, mert azért a frisset nem lehet ennyire gyorsan elkészíteni. De nem baj, holnap este ráérek, úgyhogy holnap óriás-adag spenótot eszünk A. barátnénk kérésére és tiszteletére (és holnap valószínűleg tojás lesz mellé...).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése