2014. április 12., szombat

Könnyű és finom, de nem joghurt :)

Férj azt mondta a reggel, hogy most lenne érdemes kivenni egy hét szabadságot, és elmenni valami hosszabb túrára, mert olyan hívogatóan szépen süt a napocska. Igaza volt :)
Ha már szabadságos hétre nem is, de egy kis biciklitúrára jó lenne elmenni... Készülne a calzone, amit aztán frissen és ropogósan táskába pakolnánk, aztán felpattannánk a biciklire és karikáznánk egyet, majd a szép virágos réten letelepedve élvezettel piknikelnénk egyet. Ha. Ha koradélutánra nem bújna el a napocska, és ha nem lenne amúgy is ezer egyéb dolgunk... Úgyhogy a kirándulás, úgy tűnik, egyelőre csak szép ábránd marad - a calzone nem, az azért elkészül hamarosan :P Addig viszont lerovom a tartozásom, és mutatok egy nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom kaját, ami piknikre ugyan nem nagyon való, viszont egy kirándulós nap után tökéletes esti csemege. Az ötlet egyik kedvenc vloggerinámé, Esztié, itt található. 

Borsón párolt csirkemáj

Hozzávalók: borsó, máj. Jó na, plusz még egy kis fűszer. Kettőnknek 300 g máj és 400 g borsó jutott, és nagyjából elég volt, bár még tudtunk volna falatozni belőle :)

Mivel én konzervborsót használtam most, azt csak lecsepegtettem, ha rendes, friss borsót használtok, akkor kábé 10 perc alatt elő kell főzni. A konzervborsó levét félretettem, később jól jön majd :)
A májat megtakarítom, és kicsit felaprítom, pontosabban a nagyobb darabokat szétvágom.
Egy nagy serpenyőt kiolajozok, és beleborítom a borsót, majd ráteszem a májdarabokat. Felöntöm egy kis borsólével, lefedem, és hagyom párolódni. 4-5 percenként ránézek, alkalmanként megkeverem, gyakran felöntöm - így párolom nagyjából 20-25 percig. Ha kész van, fűszerezem és sózom.
Nagyon gyorsan megvan, nagyon egyszerű és nagyon fincsi, úgyhogy nagyon ajánlom :)

Nem túl szép, de annál fincsibb :)

Elkészítési idő: 35 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése