2014. április 26., szombat

Jó találmány ez a tavasz

Például azért, mert véééégre süt a napocska. Meg azért, mert kezd melegedni, és ki lehet csüccsenni a szépen kitakarított erkélyre beszélgetni, meg vízfestékes képeket festeni, meg blogot írni, és a mai szép és meleg idő következtében még vacsorázni is, de azt majd csak később. És bár igaz, hogy a mai piknik nem jöve össze (holnap is van nap, nem?), azért most nagyon boldogságosan vagyunk.




Emiatt nem is szaporítom tovább a szót, a gép előtt való tespedés helyett inkább menjetek ki a természet lágy ölére és élvezzétek a tavacsot. Na-na, azért még olvassátok el a receptet is :)

Gyors tavaszi túrós pite

Hozzávalók: ~400 g tehéntúró, 3-4 zöldhagyma, 3 paradicsom, 1 paprika, 2 tojás, 2 kanál tejföl, 1 adag pitetészta, só, kapor, rozmaring, oregano

A pitetésztát kiveszem a fagyasztóból (ettől gyors, ugye, de akinek nincs pitéje a fagyasztóban, az gyúrja meg így, az sem sokkal hosszabb :) ). A túrót elmorzsolom, hozzáadok 1 ek sót, 2 ek kaprot, és a felaprított zöldhagymát meg paprikát. A paradicsomot felkarikázom, a 2 tojást kikeverem a tejföllel és a zöldfűszerekkel. A pitetésztát kinyújtom és kiolajozott formába simítom, majd előmelegített sütőben 5-6 perc alatt elősütöm. Ezután beleegyengetem a túrót, rá a paradicsomkarikákat, végül leöntöm a tojásos cuccal és 30 perc alatt készre sütöm.


ÁPDÉT: ide kattintasz, és selymes hangomon is meghallgatod a recipét ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése