Megjártuk az EMI-tábort, ahol volt móka-kacagás, no meg persze lángos. A büdzsénk azonban nélkülünk ment nyaralni, úgyhogy lángosevés nélkül tértünk haza, de így legalább megvolt a késztetés itthon elkészíteni a nyár kedvencét. Fincsi lett :) (Az eredeti recept itt található)
2012. augusztus 16., csütörtök
2012. július 21., szombat
A muffinok királynője :)
Bár nem sok muffint készítettem eddig (az az igazság, hogy a muffinban csak a relatív egyszerűsége fogott meg), de ez a tegnapi felkerült az örök első helyre. Az ötlet a gyümölcsös standnál indult, egy kilónyi nektarinnal, majd fokozódott megmagyarázhatatlan késztetésemmel valami krémes dolog után... Ötleteltem, utánanéztem, hogy hogy lehet megcsinálni azokat az ötleteket és... íme :)
Sajnos nem látszik elég szépen, hogy milyen bársonyos-puha a pudingocska a közepén :) |
2012. július 19., csütörtök
Csudakönnyű-csudafinom lepény
Blogbarangoltam a napokban és találtam egy blogot, ami telis-teli van zseniális ötletekkel, fincsi és könnyű kajákkal és sok-sok mosollyal meg szeretettel :) Mindenkinek ajánlom böngészgetni Kifli és levendula blogját - és esetleg csemegézni mellé ebből a csodás lepényből, amihez tőle loptam az alapot :)
2012. július 16., hétfő
Kerti finomságok 2. felvonás: zöldpaszuly
Nyilvánvalóan nem csak málna, hanem sok egyéb finomság is érkezett Farkaslakáról, például egy adag zöldpaszuly. Bár anyósomék levesnek vagy hasonlónak szánták, én Főkostolói engedéllyel valami rendhagyót készítettem belőle :)
Zöldbabos töltelékkel töltött rántott palacsinta
Hozzávalók: zöldpaszuly, tejföl, telemea, kolbász, bazsalikom, majoránna; 4 tojás, tej, liszt, olaj, prézli
Zöldbabos töltelékkel töltött rántott palacsinta
Hozzávalók: zöldpaszuly, tejföl, telemea, kolbász, bazsalikom, majoránna; 4 tojás, tej, liszt, olaj, prézli
2012. július 14., szombat
Kerti finomságok: máááálna
2012. július 9., hétfő
Fejedelmi vacsora: camembert gyümölcsszósszal
Kedves szüléim jóvoltából csücsült egy fincsi camembert a hűtőben, s bár csak úgy magára is tökéletes lett volna, olyan régóta ígérgetem a Kedvesnek, hogy rántott camembert-t kap egyszer (és olyan sokáig nem lesz pénzem ilyesmiket venni), hogy kénytelen voltam "feláldozni" ezt a csemegét. Megérte :)
2012. július 8., vasárnap
Hosszú várakozás után: zabpelyhes keksz
Nagyon-nagyon régóta készülök elkészíteni ezt a kekszet, de valami mindig hiányzott hozzá. Most végre - minthogy nővérkémnek nem kellett egy csomag zabpehely - minden összejött, úgyhogy elkészültek ezek a finomságok :)
2012. július 1., vasárnap
Csirkesaláta, gazdagon
Nyár van, nyár, és még a nyár közepéhez képest is fullasztó meleg. Ilyenkor csak valami egyszerű, könnyen elkészíthető és legfőképpen hidegen fogyasztható étel a favorit. Ezért született meg ez a csirkesaláta - no meg azért is, mert Ovidiu csak úgy vállalta a (számára második) vacsorát, ha az könnyű lesz :)
2012. június 30., szombat
Barátok, nyár, sör... mi kell még?
... például egy kis harapnivaló. Az összejövetel egyik apropója az volt, hogy Ernő barátunk készült hazafele a nyárra, a másik (még nekünk is meglepetés-szerű), hogy Ovidiu barátunk pedig befutott Kolozsvárra öt hónap Hollandia után. No meg már amúgy is nagyon rég volt nálunk bármiféle hepaj, úgyhogy gyorsan megragadtuk az alkalmat :) Sok mindent nem akartam erre az estére, csak egy kis harapnivalót az elengedhetetlen Temesvári mellé - hát ez lett.
Tortilla chips (első változat, a második még tesztelésre vár)
Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt, 10 dkg búzaliszt, 1 kk só, kb 150 g olvasztott vaj, 1 dl meleg víz, pici bazsalikom.
Tortilla chips (első változat, a második még tesztelésre vár)
Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt, 10 dkg búzaliszt, 1 kk só, kb 150 g olvasztott vaj, 1 dl meleg víz, pici bazsalikom.
2012. június 28., csütörtök
Régi szerelem: töltött tök
2012. június 24., vasárnap
Majonézes csirkecomb lerben, Hasselback burgonyával
A majonézt szeretjük, de szószként már kissé unalmas kezdett lenni - hát lett belőle panír-alap :)
Majonézzel panírozott csirkecomb Hasselback burgonyával
Hozzávalók: fejenként 2 csirkecomb, fejenként három szem krumpli, 2 tojás, olaj, liszt, prézli, só, bors, oregano, bazsalikom, mustár
2012. június 22., péntek
Krumpli mindörökké - kenyér és cipócskák
Kedves szüleim jóvoltából naaaagy adag krumpli ücsörgött a hűtőben jobb sorsra várva. Liszt még akadt, pár kockányi élesztő is várt a fagyasztóban, kenyérre való pénzünk azonban nem volt - így hát nekiálltam kenyeret sütni :)
2012. június 7., csütörtök
Egyszerű csoda: kaisersaláta
Kánikula, pirítanivaló fincsi kenyér, sok zöldség és kevés idő. Alternatív hozzávalólista a kaisersalátához :)
Saláta kaiserrel, telemeával
Hozzávalók: uborka, paprika, paradicsom, hagyma, telemea, tejföl, balzsamecet, bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, majoránna, kaiserszalonna
Saláta kaiserrel, telemeával
Hozzávalók: uborka, paprika, paradicsom, hagyma, telemea, tejföl, balzsamecet, bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, majoránna, kaiserszalonna
2012. május 31., csütörtök
Rakott laska, tepsis hús - frissítésben egy bónusz recepttel :)
2012. május 24., csütörtök
2012. május 15., kedd
Valami új és valami régi: pite darált hússal
Készülődtem már egy ideje pitét sütni, de valahogy mégis mindig eltolódott. Most viszont semmi egyéb ötletem nem volt, viszont darált húsom nagyon is, így hát megszületett az Ötlet :)
Darált húsos pite
Hozzávalók - a tésztához: kb. 18 dkg liszt, kb 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, fél mokkáskanál só, fél pohár jéghideg víz
A töltelékhez: darált hús, paradicsompaszta, tejföl, 2 tojás, fűszerek
Darált húsos pite
Hozzávalók - a tésztához: kb. 18 dkg liszt, kb 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, fél mokkáskanál só, fél pohár jéghideg víz
A töltelékhez: darált hús, paradicsompaszta, tejföl, 2 tojás, fűszerek
2012. május 12., szombat
Tepsis hal krumpliágyon, sok zöldséggel
Rég nem ettünk halat és már nagyon hiányzott, így hát hazafele útba ejtettem a halas pultot. És mivel még mindig tombol a tavasz, vettem két zöldségkonzervet is (murok-kukorica-borsó kombináció), aztán körbenéztem még itthon és kész is lett a recept :)
Tepsis hal krumpliágyon, sok zöldséggel
Hozzávalók: halfilé (fejenként legalább kettő), borsó, kukorica, murok, krumpli, hagyma, fokhagyma, vaj, fűszerek
Tepsis hal krumpliágyon, sok zöldséggel
Hozzávalók: halfilé (fejenként legalább kettő), borsó, kukorica, murok, krumpli, hagyma, fokhagyma, vaj, fűszerek
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
19:09
1 megjegyzés:
Címkék:
hal,
hal krumpliágyon,
krumpli,
tepsis hal,
zöldség
2012. május 6., vasárnap
Az, amitől pukkadásig telik az ember :)
Gomba szüleimtől, rebarbara a Kedves szüleitől, kiskutyaszemek olyan ugye-ma-is-finomat-eszünk stílusban - így lett ez a recept :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)