2014. március 20., csütörtök

Március van s határtalan az Élet

Bár most éppen borúskás idő van, és esőfellegek sétálnak a blokkok tetején, nekem mégis süt a nap és tavasz van, meg erő, meg vidámság.




Talán még emlékeztek, a múlt héten kértem, hogy gondoljatok ránk. Jól gondoltatok, úgy tűnik :) Bár még csak gyakorlatra, de visszahívtak ahhoz a szervezethez, ahová múlt szerdán mentem állásinterjúzni. Jövő héttől kezdjük a gyakorlatot, és mivel a hely az álom-munkahely lehet (a második, mert a manna is az volt :) ), meg azért egy kicsit értegetek is a témához, mindent meg fogok tenni, hogy ne csak a gyakorlat hónapjaira maradjak ott. És még ezen kívül is lehet, hogy alakul majd valami, de ezt egyelőre még ne feszegessük.
Szóval most öröm van és bódottság, és épp ezért nem találtam illőbb posztolnivalót, mint a tavaszváró és -köszöntő ajtódíszünket. Ez még a múlt hét végén készült el, és a szülinapomon biggyesztődött ki az ajtóra, úgyhogy van már, aki élőben is láthatta - aki pedig nem járt nálunk azóta, az gyönyörködjön benne itt :)

Ha hasonló cuccost szeretnétek készíteni, akkor szükségetek lesz egy pár dologra, úgymint:
- színes papírok
- vonalzó, ceruza, olló
- papírragasztó
- régi, kiszakadt térdharisnya
- vatta
- zöld krepp-papír és szalag/csomagolópapír/virágkötő háló
- gombostű, pillanatragasztó
- tű, cérna
- kétoldalú ragasztószalag

Először meghajtogattam a virágokat - nálam piros, narancs és fehér virágocskák készültek. Ez nem bonyolult, de hosszadalmas procedúra, én filmnézés mellé javaslom ;)


A virágok meghajtogatása és összeragasztása után jöhetett a koszorú alapja. Ehhez előbányásztam egy régi, a fejénél kiszakadt nájlonharisnyát, a kiszakadt részét behajtottam, és az egészet kitömtem vattával.



Amikor elég ducira tömődött (nem kell feszesre tömni, csak legyen benne elég anyag :) ), a fejét bedugtam a végébe, és elnagyolt öltésekkel összevarrtam.


A krepp-papírból hosszú csíkokat vágtam, és betekertem vele a koszorútestet, gombostűvel rögzítettem.


A díszítő papírból keskenyebb csíkokat vágtam, és lazán körbetekertem vele az alapot, szintén gombostűvel rögzítettem, a végére bogot kötöttem és hagytam egy kb 10 centis részt lógni is.


A kész alapra pillanatragasztóval rögzítettem a virágokat.


Két nagy narancs virágot cérnával átfűzve "rávarrtam" a koszorú aljára.


Kinéztem a helyét az ajtón, és kétoldalú ragasztóval rögzítettem.


Gyönyörű, boldog tavaszt Nektek is! :)

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok még egyszer az álláshoz, s szép az új tavaszi ajtódísz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :D És meg kéne nézni élőben is, mit szólsz? ;)

      Törlés