2014. március 22., szombat

Séta, rügyek, napsütés

Tavacs van :)

Ma sétáltunk egy óriásit, és körbefotózkodtuk a fél várost - majd nektek is megmutatom, de a forma még meglepetés (nekem is, higgyétek el...). Körbejártunk ismert és ismeretlen utcákat, és eldöntöttük, hogy ha felépül végül a házunk, akkor zsalugáterpaletták kerülnek majd az ablakokra, lehetőleg zöldek. És élveztük, hogy süt a nap, és zöldell meg virágzik minden.
Aztán hazaértünk, megnézegettük az ültetett tulipánjainkat - amik úgy néz ki, csak leveleket hajtanak a teraszon, bár az igaz, hogy a levelek nagyon csodásak -, meg vízbe tettem a vásárolt tulipánjainkat. Ugye milyen szépek?
Most meg készülünk vacsorázni, és amíg áll a tészta, gondoltam, gyorsan adok nektek is egy receptet, hátha pont ez az ötlet hiányzik a ma estétekhez ;)
Igazából ebben a kajában a hús nem, csak a krumpli különleges, bár az sem az én ötletem, innen szedtem. (Lehet, hogy a tudatalattim ezért választotta ezt a receptet, hogy ne kelljen sokat dolgozzak a bejegyzéssel?) Házi szószt is készítettem, de nem úgy, ahogy a krumpli mellett ajánlják, hanem annak egy egyszerűsített változatát.
Szóval:

Rántott hús héjában sült krumplival, házi szósszal

Hozzávalók: fejenként 150 g hús, fejenként 3 szem közepes krumpli, liszt, tojás, prézli, olaj, 200 g paradicsomszósz, 1 ek tejföl, 1/2 kk só, 1/2 kk bors, 1 kk fokhagymagranulátum, 1 ek szárított bazsalikom, 1 ek szárított oregano.

A krumplikat alaposan lemosom, aztán tepsibe teszem, és forró sütőbe tolva 45 percet hagyom sülni. Közben a húst felvágom, kipotyolom, és bepanírozom. A paradicsomszószhoz adom a tejfölt és a fűszereket.
Ha a krumpli ideje lejárt, kiveszem a sütőből és hagyom hűlni - azalatt még egyszer tojásba és prézlibe forgatom a hússzeleteket, hogy ropogósabb legyen a bunda, és forró olajban kisütöm őket, és tűzálló tálra szedve a kályhán hagyom, hogy ne hűljenek ki. A krumplikat kézzel darabokra töröm, és a forró olajban pár perc alatt aranypirosra sütöm.




Egy bő óra alatt elkészíthető, és igen fincsi, rántott húsos mivoltában pedig tökéletes hétvégi vacsi.
Jó étvágyat és élvezzétek a tavaszt! :)

2 megjegyzés: