Egyetlen Főkóstolómnak és kedves édesapjának egy napon van a születésnapja, és idén végre sikerült közösen lejutnunk Hozzájuk. Ajándéknak többek között egy nagy adag muffin érkezett.
Eperlekváros muffin
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk fahéj, 1 tk narancshéjreszelék, 2 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg vaníliás cukor, 1,6 dl olaj, 6 dl tejföl, 20 dkg eperlekvár, kakaó
2012. szeptember 13., csütörtök
2012. szeptember 11., kedd
Házi tészta
Hát ennek is eljött az ideje... elkészült az első házi készítésű laskám. Finom lett :)
Házi ravioli párizsi-töltettel
Hozzávalók: kb 10 dkg liszt, 2 tojás, só, párizsi, tejföl, sajt, paradicsom (koktélparadicsom)
Házi ravioli párizsi-töltettel
Hozzávalók: kb 10 dkg liszt, 2 tojás, só, párizsi, tejföl, sajt, paradicsom (koktélparadicsom)
2012. szeptember 9., vasárnap
Végre használatban az őzgerinc :)
Ernő barátunk ismét koptatta egy hétig az idegeinket, de ennek ellenére sikerült összehozni pár finom falatot :) Nagy tetszést aratott, biztos, hogy még készülni fog - mint ahogy az is biztos, hogy nem pont így készül el következőben :)
Rakott csirkemellfilé őzgerincformában
Hozzávalók (2 személyre, bár mi most hárman ettünk belőle): 4 csirkemell, szalámi/szalonna/baconszalonna, sajt, tejföl, fűszerek, 2+1 tojás, prézli
Rakott csirkemellfilé őzgerincformában
Hozzávalók (2 személyre, bár mi most hárman ettünk belőle): 4 csirkemell, szalámi/szalonna/baconszalonna, sajt, tejföl, fűszerek, 2+1 tojás, prézli
2012. szeptember 2., vasárnap
Nyár- és kertélmény, kert - és lassan nyár - nélkül
És jött az ősz, az ősszel a pótvizsga-időszak és a pótvizsgákkal Ernő. Én pedig nem bírtam ki, hogy ne főzőcskézzek :)
Főkóstolóéktól kaptunk egy "kis" kakast - pontosabban csak az egyik combját, de az akkora volt, mint egy egészséges csirke. Az egyik - kisebb - feléből lett ez a nyársacska, a másik fél sorsáról később beszámolok :)
Főkóstolóéktól kaptunk egy "kis" kakast - pontosabban csak az egyik combját, de az akkora volt, mint egy egészséges csirke. Az egyik - kisebb - feléből lett ez a nyársacska, a másik fél sorsáról később beszámolok :)
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
13:21
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
előétel,
főétel,
grill,
grillnyárs,
kakas,
saslik
2012. szeptember 1., szombat
Hirtelen felindulásból elkövetett kenyérsütés
A pénteki Nagy Vacsora nyilvánvalóan hagyott valami maradékokat is maga után. Így hát gondoltam egyet és összecsaptam valamit hozzájuk :) Amikor elkezdtem tervezgetni, még csak annyit tudtam, hogy valami kenyérféle lesz a dologból - hát ez lett :)
Sörös kenyér halas szósszal, paradicsommal, sajttal
Hozzávalók: fél kiló liszt, 25 dkg élesztő, fél doboz sör, fél pohár víz, három kanál méz, reszelt sajt, (maradék) halas szósz, fűszerek (leostyán, oregano, mustármag), só, két-három evőkanálnyi olivaolaj, paradicsom.
Sörös kenyér halas szósszal, paradicsommal, sajttal
Hozzávalók: fél kiló liszt, 25 dkg élesztő, fél doboz sör, fél pohár víz, három kanál méz, reszelt sajt, (maradék) halas szósz, fűszerek (leostyán, oregano, mustármag), só, két-három evőkanálnyi olivaolaj, paradicsom.
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
19:32
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
főétel,
halas szósz,
kenyér,
paradicsom,
sajt,
sör,
sörös kenyér
Valami gyönyörű
Legkedvesebb Barátunk ünnepi vacsorájának főfogása :) Nagyon büszke vagyok ezekre a gyönyörűségekre, de Neki köszönhetjük: jól választott :)
Amúgy köszönettel tartozom Alettánknak is, mivel egyrészt hozott egy tepsinyi fantasztikus tiramisut, másrészt vidáman besegített a tökök-gombák töltésében (bár egy percig féltettem a gombákat, olyan finomnak minősítette az előkóstoláson a beléjük szánt szószt :) )
Amúgy köszönettel tartozom Alettánknak is, mivel egyrészt hozott egy tepsinyi fantasztikus tiramisut, másrészt vidáman besegített a tökök-gombák töltésében (bár egy percig féltettem a gombákat, olyan finomnak minősítette az előkóstoláson a beléjük szánt szószt :) )
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
8:30
1 megjegyzés:
Címkék:
bacon,
darált hús,
főétel,
gomba,
hallal töltött,
paradicsom,
tök,
töltött gomba,
töltött tök
Újra itthon, újra itthon!...
Legkedvesebb Barátunk majd' egy évnyi csehországi tartózkodás után végre hazajött egy kicsit a múlt hétre. Bár hatvanhét millió fele szaladgált a szűk hat nap alatt, azért csak sikerült beszorítani egy nagy vacsorát nálunk - amit hálásan köszönünk Neki :) Előzetes egyeztetés alapján összeállítottuk a menüt, ami bár a blog alapján lett kitalálva, mégis - jó szokásom szerint - teljesen más lett, mint amit eddig bemutattam Nektek. A változtatásokra engedélyt kaptam :)
2012. augusztus 19., vasárnap
Muffin másképp
Magyar Napok, sok érdekes program - és ennek következtében kevés itthon töltött idő - no meg egy jó pár tök a hűtőben: ebből lett a Muffin.
Tökös-szalámis muffin
Hozzávalók (egy kb 12 darabos adaghoz; nálam most ötszörös adag készült): 25 dkg liszt, 3 tk sütőpor, 1 tk só, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 2,5 dl tejföl, egy bögrényi fiatal kerti tök reszelve, zöldfűszerek, fűszerek, egy csupornyi reszelt sajt, szalámi
Tökös-szalámis muffin
Hozzávalók (egy kb 12 darabos adaghoz; nálam most ötszörös adag készült): 25 dkg liszt, 3 tk sütőpor, 1 tk só, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 2,5 dl tejföl, egy bögrényi fiatal kerti tök reszelve, zöldfűszerek, fűszerek, egy csupornyi reszelt sajt, szalámi
A kakas egyik fele
A Farkaslakáról érkezett óriáskakas már felkockázva várta a sorát a fagyasztóban. Sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen belőle - a coq au vin nagyon izgatta a fantáziámat, de nem volt hozzá kellő alapanyag -, aztán végül a hagyományosnál maradtam: pörkölt. De én ugye nem tudok hagyományosan főzni, szóval...
2012. augusztus 16., csütörtök
Lángos, lángos
Megjártuk az EMI-tábort, ahol volt móka-kacagás, no meg persze lángos. A büdzsénk azonban nélkülünk ment nyaralni, úgyhogy lángosevés nélkül tértünk haza, de így legalább megvolt a késztetés itthon elkészíteni a nyár kedvencét. Fincsi lett :) (Az eredeti recept itt található)
2012. július 21., szombat
A muffinok királynője :)
Bár nem sok muffint készítettem eddig (az az igazság, hogy a muffinban csak a relatív egyszerűsége fogott meg), de ez a tegnapi felkerült az örök első helyre. Az ötlet a gyümölcsös standnál indult, egy kilónyi nektarinnal, majd fokozódott megmagyarázhatatlan késztetésemmel valami krémes dolog után... Ötleteltem, utánanéztem, hogy hogy lehet megcsinálni azokat az ötleteket és... íme :)
Sajnos nem látszik elég szépen, hogy milyen bársonyos-puha a pudingocska a közepén :) |
2012. július 19., csütörtök
Csudakönnyű-csudafinom lepény
Blogbarangoltam a napokban és találtam egy blogot, ami telis-teli van zseniális ötletekkel, fincsi és könnyű kajákkal és sok-sok mosollyal meg szeretettel :) Mindenkinek ajánlom böngészgetni Kifli és levendula blogját - és esetleg csemegézni mellé ebből a csodás lepényből, amihez tőle loptam az alapot :)
2012. július 16., hétfő
Kerti finomságok 2. felvonás: zöldpaszuly
Nyilvánvalóan nem csak málna, hanem sok egyéb finomság is érkezett Farkaslakáról, például egy adag zöldpaszuly. Bár anyósomék levesnek vagy hasonlónak szánták, én Főkostolói engedéllyel valami rendhagyót készítettem belőle :)
Zöldbabos töltelékkel töltött rántott palacsinta
Hozzávalók: zöldpaszuly, tejföl, telemea, kolbász, bazsalikom, majoránna; 4 tojás, tej, liszt, olaj, prézli
Zöldbabos töltelékkel töltött rántott palacsinta
Hozzávalók: zöldpaszuly, tejföl, telemea, kolbász, bazsalikom, majoránna; 4 tojás, tej, liszt, olaj, prézli
2012. július 14., szombat
Kerti finomságok: máááálna
2012. július 9., hétfő
Fejedelmi vacsora: camembert gyümölcsszósszal
Kedves szüléim jóvoltából csücsült egy fincsi camembert a hűtőben, s bár csak úgy magára is tökéletes lett volna, olyan régóta ígérgetem a Kedvesnek, hogy rántott camembert-t kap egyszer (és olyan sokáig nem lesz pénzem ilyesmiket venni), hogy kénytelen voltam "feláldozni" ezt a csemegét. Megérte :)
2012. július 8., vasárnap
Hosszú várakozás után: zabpelyhes keksz
Nagyon-nagyon régóta készülök elkészíteni ezt a kekszet, de valami mindig hiányzott hozzá. Most végre - minthogy nővérkémnek nem kellett egy csomag zabpehely - minden összejött, úgyhogy elkészültek ezek a finomságok :)
2012. július 1., vasárnap
Csirkesaláta, gazdagon
Nyár van, nyár, és még a nyár közepéhez képest is fullasztó meleg. Ilyenkor csak valami egyszerű, könnyen elkészíthető és legfőképpen hidegen fogyasztható étel a favorit. Ezért született meg ez a csirkesaláta - no meg azért is, mert Ovidiu csak úgy vállalta a (számára második) vacsorát, ha az könnyű lesz :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)