2012. június 24., vasárnap

Majonézes csirkecomb lerben, Hasselback burgonyával

A majonézt szeretjük, de szószként  már kissé unalmas kezdett lenni - hát lett belőle panír-alap :)

Majonézzel panírozott csirkecomb Hasselback burgonyával

Hozzávalók: fejenként 2 csirkecomb, fejenként három szem krumpli, 2 tojás, olaj, liszt, prézli, só, bors, oregano, bazsalikom, mustár


2012. június 22., péntek

Krumpli mindörökké - kenyér és cipócskák

Kedves szüleim jóvoltából naaaagy adag krumpli ücsörgött a hűtőben jobb sorsra várva. Liszt még akadt, pár kockányi élesztő is várt a fagyasztóban, kenyérre való pénzünk azonban nem volt - így hát nekiálltam kenyeret sütni :)

A cipócskák

2012. június 7., csütörtök

Egyszerű csoda: kaisersaláta

Kánikula, pirítanivaló fincsi kenyér, sok zöldség és kevés idő. Alternatív hozzávalólista a kaisersalátához :)

Saláta kaiserrel, telemeával

Hozzávalók: uborka, paprika, paradicsom, hagyma, telemea, tejföl, balzsamecet, bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, majoránna, kaiserszalonna


2012. május 31., csütörtök

Rakott laska, tepsis hús - frissítésben egy bónusz recepttel :)

És megint érkezett egy jókora adag fagyasztott étel, jó része kedves anyósoméktól. Természetesen megint akadt darált juhhús, úgyhogy kénytelen voltam megmozgatni kis szürke agysejtjeimet és kitalálni valami újat, finomat, érdekeset - hát ez lett...

Ez azért, hogy látsszon, milyen guszta...

2012. május 15., kedd

Valami új és valami régi: pite darált hússal

Készülődtem már egy ideje pitét sütni, de valahogy mégis mindig eltolódott. Most viszont semmi egyéb ötletem nem volt, viszont darált húsom nagyon is, így hát megszületett az Ötlet :)

Darált húsos pite

Hozzávalók - a tésztához: kb. 18 dkg liszt, kb 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, fél mokkáskanál só, fél pohár jéghideg víz
A töltelékhez: darált hús, paradicsompaszta, tejföl, 2 tojás, fűszerek

2012. május 12., szombat

Tepsis hal krumpliágyon, sok zöldséggel

Rég nem ettünk halat és már nagyon hiányzott, így hát hazafele útba ejtettem a halas pultot. És mivel még mindig tombol a tavasz, vettem két zöldségkonzervet is (murok-kukorica-borsó kombináció), aztán körbenéztem még itthon és kész is lett a recept :)

Tepsis hal krumpliágyon, sok zöldséggel

Hozzávalók: halfilé (fejenként legalább kettő), borsó, kukorica, murok, krumpli, hagyma, fokhagyma, vaj, fűszerek

2012. május 6., vasárnap

Az, amitől pukkadásig telik az ember :)

Gomba szüleimtől, rebarbara a Kedves szüleitől, kiskutyaszemek olyan ugye-ma-is-finomat-eszünk stílusban - így lett ez a recept :)


2012. április 30., hétfő

Egy kis Hawaii - ananászos csirke

Csirkemell a fagyasztóban, egy ananászkonzerv a kamrában, kicsi rizs - és egy kis tavaszias hangulat. Mivel kedves Főkostolóm még nem evett ananászos csirkét, úgy gondoltam, épp itt az ideje megkóstolnia :)

Ananászos csirke fűszeres rizzsel

Hozzávalók: 2 csirkemell / fő, egy ananászkonzerv, egy bögre rizs, tejföl, vaj, gyömbér, só, egy kevés sajt

2012. április 14., szombat

Amerika, Amerika

Nem nagyon vagyunk jóban az AEÁ-val, de ezt érdemes kipróbálni... tudnak azért ők is valamit :)

Amerikai palacsinta

Hozzávalók - sós változat: 30 dkg liszt, egy csomag sütőpor, egy tojás, 2 tk só, 3 dl tej, 2 ek olaj + díszítéshez, ízesítéshez zöldség, szalonna, stb.
- édes változat: 30 dkg liszt, egy csomag sütőpor, egy tojás, 1/2 tk só, 2 tk cukor vagy méz, 3 dl tej, 5 dkg vaj + díszítéshez, ízesítéshez lekvár, fahéj, porcukor, stb.

2012. április 6., péntek

Töltött tojás Húsvét módra

Valami olyasmit kellett kitalálnom, ami hamar elkészül, még éppen csomagolható is és nem utolsó sorban finom. Ez lett belőle.


2012. március 19., hétfő

Hal a halban

Valamelyik netes gasztrokalandozás közben találtam ezeket a képeket és - természetesen - nagyon megtetszett az ötlet. Szeretettel ajánlom Alettának és Gabinak, szíves elnézésüket kérve, hogy ilyen sokáig vártak a receptre :) (és az egyszerűség kedvéért száraz élesztővel is elkészíthető)


2012. március 12., hétfő

Calzone, avagy töltött pizza

Érkezett a tavasz és a tavasszal együtt a zöldség-éhség. Így hát előkerestem egy régi receptet, amit még a tél elején találtam, kicsit átgondoltam és nekifogtam... Igazából - az alaprecept szerint - ez hús nélküli calzone lett volna, de hát persze nálunk a "hús nélkül" fogalom ismeretlen, úgyhogy csak került bele egy pár kockányi oldalas - de persze háromszor annyi zöldséggel.


2012. március 9., péntek

Bazsalikomos kenyérhernyók nők napjára

Igazából nincs sok köze ennek a receptnek a nők napjához, hacsak az nem, hogy nyolcasokat is bele lehet látni a hernyócskába. Már régebben kinéztem ezt a receptet Gabojszánál, most kipróbáltam - és van egy olyan érzésem, hogy nagy kedvenc lesz :) Amúgy a Gabojsza-féle recepthez képest a legnagyobb változtatás, hogy én nem virslivel, hanem lengyelkolbásszal készítettem el, mert az - lévén nagyobb - nem veszlődik el annyira a kelt tésztában. Ja és hogy hatszor annyi bazsalikomot meg oreganot tettem a tésztába:)

Este, a Kedvestől kapott gyönyörű rózsával együtt :)

2012. március 8., csütörtök

Nők napja


Boldog Nők napját minden kedves olvasónak - már persze akit érint :)


2012. március 7., szerda

Megint gomba, de új fajta: laskagombával töltött csirke

És igen, már megint gombát találtam az akciós polcon, úgyhogy ismét egy gombás recepttel jelentkezem - de megéri :) Enikő mondotta volt, hogy mi nagyon szerethetjük a gombát. Ez így is van, és reménykedem benne, hogy Ti is megszeretitek - esetleg egy kicsit az én segítségemmel is :)



2012. március 4., vasárnap

Egyszerű-de-nagyszerű: túrós gombóc

Egzotikum után következzen valami igazán finom, hagyományos dolog, gyerekkorom nagy kedvence: a túrós gombóc. Igazából úgy jutott eszembe ez, hogy túrós csuszához kerestem finom tehéntúrót, aztán annyira finomat találtam, hogy muszáj volt többet vegyek belőle :) Így aztán szombati ebédként (és igen, végre egyszer hivatalosan is ebédeltünk, azaz meleg ételt ettünk) elkészült ez a fincsi gombócocska, és még a morzsája is hamar elfogyott :)

2012. március 1., csütörtök

Egy kis egzotikum: halas puliszka

A gomba mellett a hal a másik dolog, ami most beakadt nekem, úgyhogy azt is vettem egy adaggal. Ez egy nagyon egyszerű és nagyon nagyszerű étel, könnyen elkészíthető, de nagyon laktató, úgyhogy vendégvárónak is tökéletes :)
Igazából ennek a receptnek az eredetijéhez lazac kellene, de annyira jól sajnos azért nem állunk, úgyhogy maradtam az olcsóbb makrélánál - és így is igazán finom dolog sikeredett :) Akinek lazacra is futja, az vásároljon be emellé még egy szép kis sárgadinnyét is, ahhoz dukál egy szelet belőle... Higgyétek el, a lazacos változat tényleg kéri a sárgadinnyét - ez én mondom, aki pedig amúgy nem vagyok kibékülve ezzel a gyümölccsel :)