Mostanában az egyszerűség a mindenem. Túl sok bonyolult dolog történik a világban, túl sok dolog bonyolódik túl a világunkban. Hát legalább abban, amire befolyásunk lehet, egyszerűsítsük a dolgokat.
2018. augusztus 18., szombat
2018. augusztus 14., kedd
Mit csináljon az ember, ha nincs jó címötlete? Vacsorát.
... avagy ismét nálunk laktak maradék, csak ezt a poént már elsütöttem egyszer. Könnyű nyári vacsora következik, legalábbis azoknak, akiknek tiszta véletlenül van egy kis maradék knédlijük.
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
1:45
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
cabanos,
ebéd,
falatka,
főétel,
knédli,
sárgadinnye,
vacsora
2018. augusztus 11., szombat
És nyáridőben, jó emberekvel igen boldog vala
Bár az elmúlt hetek, sőt hónapok sok-sok munkáról, meg egy kis munkáról, meg szabadságképpen újra egy kis munkáról szóltak, azért - ahogy a múltkor is mondtam - mégiscsak sikerült beiktatni (méghozzá aránylag sokszor) valami fontosat: a szívünknek kedves emberekkel való találkozást.
2018. augusztus 6., hétfő
A tökéletes visszatérés
Nos, hát esment eltűntem egy időre, de most már mentegetőzni sem fogok, úgysem hinnétek nekem. Inkább egyezzünk meg abban, hogy olyan lesz ez a blog, mint amikor két jóbarát ritkán ugyan, de összetalálkozik, és onnan folytatják a beszélgetést, ahol legutóbb - egy hónapja vagy egy éve - abbamaradt.
2018. június 14., csütörtök
Egyszerűen nyár
Tudom, tudom, március óta sok víz lefolyt a Dunán... Mondanám, hogy mennyire szégyellem magam - ez mondjuk igaz -, de túl sokat az sem változtatna a helyzeten, hogy ismét eltűntem, mint szürke szamár a ködben.
2018. március 6., kedd
Március van,
... s határtalan a munka, parafrazálhatnám profán módon Adyt, szerintem nem is csak a magam nevében. Rövid helyzetjelentés következik, disznómájjal.
2018. február 27., kedd
Nálatok is jártak maradék?
Azt hiszem, ez az első alkalom a blog több, mint hat éves életében, hogy úgy írok meg egy posztot, hogy még a számban érzem az adott vacsora ízét. Általában ilyenkor max papírra firkantom le gyorsan a receptet, hogy - gyakori posztolásaimnak megfelelően - tíz hét múlva is tudjam, mit is kotyvasztottam, de most, mivel amúgy is piszkált a lelkes angyalka a bal vállamon, hogy posztolni kéne, úgy döntöttem, hogy így éjszakásan megosztom veletek ezt a mai csodát. Merthogy megint megvan a legújabb kedvenc receptem :D
2018. február 20., kedd
Lex parsimoniae
A többletet nem kell bevezetni szükségtelenül, mondta vagy hétszáz éve William Ockham, és milyen nagyon igaza volt. Ne is szaporítsuk a szót, mert minden pillanattal, amit a szöveg kiagyalásával töltök, máris többszörösét töltöttem el annak az időnek, mint ami alatt a mai vacsoránk elkészült. Az egyszerűség mindenek felett.
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
20:03
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
burduftúró,
ebéd,
főétel,
juhtúró,
krumpli,
rádió,
vacsora
2018. február 6., kedd
Rántsunk egyet a világon, legyen jobb az élet
Mondok valami újdonságot: úgy telnek a napok mostanság, mintha lopnák őket. Ja, hogy ezt már mondtam? És nem is napra, hanem évre? Hát, ilyen ez, sajnos azóta sem változott semmi.
Vagy talán mégis: nem hivatalos fogadalom, de égető szükség lett mostanra, hogy alkalmanként kilépjünk a rutinból, és csináljunk valami normálisat. Például elmenjünk egy filmre néhány jóbaráttal, ha már olyan királyság van, hogy játszanak magyar filmeket is a kolozsvári mozik, és nem csak egyszer egy évben. Vagy hogy sétáljunk egyet, ha már a sulis vakáció végeztével megérkezett a hó is. Mostanában gyakran sort kerítünk a közös hazaútra (mivelhogy a négyórás munkaidőm alkalmanként kinyúlik annyira, hogy már Férj is hazaindul), és utána nagyon jó a megjavított kazános, meleg lakásba érve ejtőzni egyet. És persze felmelegedni valami jófajta kajával ;)
Vagy talán mégis: nem hivatalos fogadalom, de égető szükség lett mostanra, hogy alkalmanként kilépjünk a rutinból, és csináljunk valami normálisat. Például elmenjünk egy filmre néhány jóbaráttal, ha már olyan királyság van, hogy játszanak magyar filmeket is a kolozsvári mozik, és nem csak egyszer egy évben. Vagy hogy sétáljunk egyet, ha már a sulis vakáció végeztével megérkezett a hó is. Mostanában gyakran sort kerítünk a közös hazaútra (mivelhogy a négyórás munkaidőm alkalmanként kinyúlik annyira, hogy már Férj is hazaindul), és utána nagyon jó a megjavított kazános, meleg lakásba érve ejtőzni egyet. És persze felmelegedni valami jófajta kajával ;)
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
19:50
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
brie,
ebéd,
édesburgonya,
főétel,
rántott sajt,
vacsora,
zeller
2018. január 30., kedd
Életlecsó
Öhm, boldog új évet, kedveseim :)
Képzeljétek el, még élünk. Kicsit rohanós ez az élet, kicsit sokfeleszakadós, de a miénk. És az igazság az, hogy lehetett volna már poszt ebben az évben, de fennmaradó nemdolgozós perceimben én szemtelen módon lecsuktam a gépet, odakuckóztam Férj mellé, és csak voltam.
Képzeljétek el, még élünk. Kicsit rohanós ez az élet, kicsit sokfeleszakadós, de a miénk. És az igazság az, hogy lehetett volna már poszt ebben az évben, de fennmaradó nemdolgozós perceimben én szemtelen módon lecsuktam a gépet, odakuckóztam Férj mellé, és csak voltam.
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
0:10
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
főétel,
hagyma,
lecsó,
paprika,
paradicsom,
rizs,
sertés,
sertéscomb,
vacsora,
vadrizs
2017. november 16., csütörtök
Éljenek az újra megtalált receptespapírok
Réges-régen, amikor elkezdtem főzőcskézni, konyhai tudatlanságom okán mindig rá voltam kényszerülve, hogy cetlire írjam az áhított étel elkészítésének menetét, mert másképp nem tudtam, melyik lépés mi után következik. (Nem, nem lett volna egyszerűbb kinyomtatni a recepteket, mert annyi elbizakodottságom már akkor is volt, hogy magam kreáltam új dolgokat, innen-onnan összeollózva az ötleteket - és ez nekem, digitális éppencsak-bevándorlónak kézzel leírva könnyebben ment.) Aztán eljött az az időszak, amikor már nem kellett mindent kiírnom, mert kezdtem emlékezetből is feltalálni magam a konyhában - míg végül elérkeztem ahhoz az állapothoz, hogy fejben képes vagyok lefőzni egy teljes menüsort, és ezt aztán gyakorlatba is ültetem mindenféle cetlizés meg fennakadás nélkül. Innentől fogva már csak egy okom van a receptek lejegyzésére: hogy - mivel ugye eszméletlen nagy csúszásokkal kerülnek fel a csudireceptjeim a blogra - képes legyek nektek is reprodukálni a kaják elkészítési folyamatát, és ne ott akadjak le a képek nézegetésekor, hogy ez gyönyörű szép, de hogy is csináltam? Épp ezért a receptírás egy jó ideje már a vacsora után folyik, amikor még azért nagyjából élénken él bennem az előző pár óra tevékenysége.
2017. november 9., csütörtök
Ki lopta el 2017-et??
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon megdöbbentem rajta, hogy már november van. Mit hogy november van, szinte november közepe! Komolyan, hova tűnt el ez az év?
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
19:51
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
bébirépa,
borsó,
cordon bleu,
főétel,
gomba,
karfiol,
mozzarella,
panír,
sonka,
tarhonya,
vacsora
2017. szeptember 12., kedd
Szól a rádióóó...
Mondtam nektek a múltkor, hogy van még izgalom az életünkben, sőt, nagy boldogságomra olyan izgalom, ami nektek is öröm lehet :) Mint talán tudjátok, idén novemberben már hat éves lesz ez a blog, és ilyentájt mindig nekibuzdulok, hogy mostaztánakkor mekkora nagy bummot is fogok csinálni én a továbbiakban a drága kis blogommal (aztán ebből vagy lesz valami, vagy nem :/ ). Idén egy szerencsés véletlennek és egy hihetetlenülszuper megkeresésnek köszönhetően egy kicsit korábban ünnepeljük a blog születésnapját, mert ennél jobb csinnadrattát semmikép sem tudnék kitalálni :D
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
23:00
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
brokkoli,
cékla,
cordon bleu,
csirke,
csirkemell,
ebéd,
édesburgonya,
fokhagyma,
főétel,
Gasztrobetyár,
gyömbér,
mese,
mozzarella,
rádió,
sonka,
vacsora
2017. szeptember 6., szerda
Amikor az élet homlokon csókol
Képzeljétek el, hogy miután hosszú-hosszú ideig senyvedtek egy gödörben, és már nem is bíztok abban, hogy kijuthattok onnan (meg a kiművészkedett körmötök is letörött), egyszerre csak minden oldalról bezuhognak a mentőkötelek. Ti meg kimásztok a fényre, és rájöttök, hogy a kötelek nem csak a gödör szájáig értek, hanem végtelen magas létrákban folytatódnak odafent.
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
0:51
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
főétel,
házi ravioli,
laska,
lecsó,
mese,
paprika,
paradicsom,
vacsora
2017. június 18., vasárnap
Új kilátások (meg köszöngetős poszt)
Új kilátások várnak minden pillanatban - ha kinézek az ablakon, mivel lassan két teljes hete, hogy új lakásba költöztünk.
Na persze nem csak ez változott az utóbbi hónapokban, pláne az utóbbi pár hétben, de ennyire sok mindenről nem is tudok hirtelen beszámolni, főleg nem pár hónap kihagyás után, szóval maradjunk csak a költözésnél.
Na persze nem csak ez változott az utóbbi hónapokban, pláne az utóbbi pár hétben, de ennyire sok mindenről nem is tudok hirtelen beszámolni, főleg nem pár hónap kihagyás után, szóval maradjunk csak a költözésnél.
2017. április 23., vasárnap
A tavasz ígérete
Hmm, mi is volt az elmúlt hetekben? Egy-két közgyűlés, egy-két rendezvény, egy kicsi húsvét, egy kicsi tél... rengeteg munka, alkalmanként egy-egy jó beszélgetés, néha-néha finom vacsora... Élet.
2017. február 26., vasárnap
Formabontó fánk farsangfarkán
Itt a tavasz! Legalábbis most, ezen a szép vasárnapi koradélutánon nagyon úgy tűnik, hogy a farsang farkával a tél is elbúcsúzik – mint ahogy illendő is neki ilyenkor –, és átengedi a helyet a friss tavasznak, hogy viduljon a lelkünk.
2017. január 24., kedd
P, mint problémamegoldás. Meg mint paprikakrém.
Boldog új évet, kedveseim!
Remélem, mindenkinek jól telt a szilveszter - nekünk igen, köszi itt is, nonstoposok, bár a hajnali utolsó kör székely ektivitit lehet jobb lett volna kihagyni - és sok-sok új energiával fogtatok neki az új évnek. Meg azt is remélem, hogy így az első hónap végefelé még maradt is belőle.
Remélem, mindenkinek jól telt a szilveszter - nekünk igen, köszi itt is, nonstoposok, bár a hajnali utolsó kör székely ektivitit lehet jobb lett volna kihagyni - és sok-sok új energiával fogtatok neki az új évnek. Meg azt is remélem, hogy így az első hónap végefelé még maradt is belőle.
Bejegyezte:
Tacsi
dátum:
23:47
Nincsenek megjegyzések:
Címkék:
bazsalikom,
csirke,
csirkemell,
főétel,
mese,
paprika,
paprikakrém,
vacsora,
zab,
zabgombóc
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)